http://joomlarulit.com/

Напрямки діяльності Центральне казенне підприємство пробірного контролю перевіряє якість сплавів дорогоцінних металів, встановлює відповідность сплавів дорогоцінних металів державним стандартам.

Проводить випробування та клеймування, хімічні аналізи, експертизу матеріалів ювелірних та побутових виробів, що містять дорогоцінні метали та дорогоцінне каміння.

Виготовлення і реалізація стандартних пробірних реактивів, державних пробірних клейм.

Впровадження нових експертних технологій для проведення випробувань, аналізів та клеймування.

Участь у контролі за якістю вимірювань у лабораторіях суб'єктів господарювання усіх форм власності, які здійснюють операції з дорогоцінними металами, та проведення метрологічних вимірювань вмісту дорогоцінних металів у матеріалах і сплавах, які містять дорогоцінні метали.

Інформаційна, видавнича, консультативна та методологічна діяльність, організація короткострокового навчання з підвищення кваліфікації, сприяння створенню і впровадженню сучасних інформаційних технологій та комп'ютерних мереж у сфері державного пробірного контролю.

Співробітництво з міжнародними організаціями у сфері пробірного контролю.

Здійснення уповноваження (атестації) вимірювальних лабораторій на право проведення метрологічних робіт з дорогоцінними металами, сплавами, та матеріалами, що їх містять.

Реалізація повноважень координатора програм між лабораторних порівнянь результатів вимірювань.